HELSINGIN KARATEKLUBI TIEDOTE  1.6.2020


‍Hei kaikki karatekat!

Helsingin karateklubin harjoitukset siirtyvät Firebodyn tatamisaliin Lauttasaaressa. Syyskausi alkaa ma 24.8 ja harjoituspäivät tulevana kautena lapsille ja aikuisille pysyvät ennallaan, pieniä muutoksia saattaa tulla harjoitusten aloittamisajankohtiin.
Puistoharjoitukset jatkuvat kassarilla maanantaina ja keskiviikkona juhannukseen saakka (säävaraus). Seura järjestää ohjatun harjoituksen Firebodyn tiloissa maanantaisin aikuisille klo 19.15 juhannuksesta syyskauden alkuun, harjoituksista vastaavat seuran ylemmät danvyöarvot.
Kesäharjoituksista ei veloiteta harjoitusmaksua seuran jäseniltä.
Firebodyn tiloissa voivat aikuiset harjoitella omatoimisesti kuntosalilla ja tatamilla edullisesti 100 eurolla jouluun saakka. Kortti ja avain lunastetaan Firebodyn vastaanotosta.

https://karateliitto.fi/fi/uutiset/kamppailulajien-yhteiset-ohjeet-seuraharjoitteluun-koronaviruksen-aiheuttamassa-poikkeustilanteessa-1-6-alkaen.

 

Hauskaa kesää
Ystävällisin terveisin
Helsingin karateklubi ry/ Firebody
Vattuniemenkatu 5 00210 Helsinki
https://www.firebody.fi


 


Liiton suositus jäsenseuroille harjoitustoiminnan käynnistämisestä


Kesän lähestyminen ja hallituksen linjauksen mukainen asteittainen rajoitusten poistaminen on hieno uutinen myös liikunnan harrastamisen ja urheilutoiminnan kannalta. Toukokuulle suositellaan ulkoharjoittelua pienryhmissä lähikontakteja välttäen. Odotamme edelleen viranomaisten ohjeistusta kesäkuun sisäharjoittelulle.

Suomen Karateliitto suosittelee seuroille harjoitustoiminnan käynnistämisestä seuraavaa:

Aikaväli 14.- 31.5.2020: Seurat voivat järjestää pienryhmäharjoitustoimintaa ulkoliikuntapaikoilla lähikontakteja välttäen alle 10 hengen ryhmissä

Lähikontakteja välttävä harjoittelu voi sisältää erilaisia fysiikka- ja koordinaatioharjoituksia, tekniikkaharjoituksia ja kataharjoittelua, jossa urheilijat eivät tule kahta metriä lähemmäs toisiaan.

Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy mahdollisimman samana harjoituksesta toiseen

Harjoituksiin ei saa osallistua, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

Harjoituksia järjestetään vain sen ikäisille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita

Osallistujat saapuvat harjoituksiin suoraan harjoitusvaatteissa.

Mahdollisia valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö (ohjaaja/valmentaja)

Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.

Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Ulkoharjoittelun lisäksi/ vaihtoehtona on suositeltavaa järjestää seuran jäsenille ohjattu harjoitus verkon kautta tai osallistua jonkun toisen järjestämän ohjattuun harjoitukseen verkon kautta.

Aika 1.6.2020 alkaen harjoittelu sisäliikuntatiloissa ja ulkoharjoittelun jatkaminen

Suomen Karateliitto odottaa viranomaisten liikuntaan ja urheiluun liittyvää ohjeistusta, jonka jälkeen seuroille lähetetään toimintaan liittyvät tarkemmat suositukset.

Kamppailulajiliitot valmistelevat yhteisiä suosituksia turvallisuuden huomioimisesta sisäharjoitustoiminnan alkaessa. Suositukset viimeistellään viranomaisten ohjeiden valmistuttua.

Ulkoharjoittelu lähikontakteja välttäen voidaan 1.6. alkaen järjestää alle 50 hengen ryhmille huomioiden yllä mainitut seikat.

Suomen Karateliitto myös suosittelee seuroille mahdollisuuksien mukaan harjoituskauden pidentämistä kesä/heinäkuulle, jotta harrastajat pääsevät pitkän tauon jälkeen palaamaan harrastuksen pariin.

Seurojen vastuuhenkilöitä ja valmentajia kehotetaan perehtymään lisäksi Olympiakomiteanvaltioneuvoston ja THL:n suosituksiin ja ohjeisiin.

Anssi Kaltevo

Toiminnanjohtaja

Suomen Karateliitto

tel. +358 104208501

gsm. +358 50 3141201

e-mail. anssi.kaltevo@karateliitto.fi

Helsingin karateklubin livestream-tunnit. Toivoisimme ilmoittautumista harjoituksiin etukäteen my club tapahtumat-osiossa.

ma 17.00-17.30 karate lapset
ma 18.00-18.45 karate aikuiset
ke 17.00-17.30 karate lapset
ke 18.00-18.45 karate aikuiset
to 12.00-12.45 karate aikuiset

Teemme myös tallenteita karatetekniikoista ja katoista. Ilmoitamme heti kun ne ovat saatavilla.
Tervetuloa mukaan tunneille!

Ohjaajana livetunneilla keijo Mikkonen 5.dan

Ystävällisin terveisin
Helsingin karateklubi ryTiedote 12.3.2020

Helsingin karateklubin harjoitustoiminta keskeytetään koronaviruksen COVID-19 takia toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme lisää viimeistään 26.3.

‍Hallituksen ja THL:n suosituksen mukaisesti Karateliiton alainen kilpailutoiminta on keskeytetty 31.3.2020 asti tai kunnes toisin ohjeistetaan. Karateliitto suosittelee seuroille taukoa lajin leiritoiminnasta ja muusta ryhmätoiminnasta esim. koulutukset 31.3.2020 asti tai kunnes toisin ohjeistetaan.
Myös lajiharjoittelusta pidättäytymistä suositellaan seuroille.
https://karateliitto.fi/fi/uutiset/karateliiton-ohjeistus-koskien-kansainvalista-koronavirusepidemiaa/